De kinderen

In de baby-ruimte wonen 22 baby’s waarvan de jongste 1 maand oud is.
Daar verblijven ook enkele ‘special-need’ kinderen.
Ze hebben een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Ook deze kinderen moeten net als de rest op hun beurt wachten. Gelukkig worden ze zo nu en dan apart genomen in de snoezelruimte.

Tenminste bi ons in NL bestaat zo’n ruimte uit een waterbed, gekleurde buizen met water die borrelen, rustgevende muziek en bewegend materiaal. Dit alles nodigt uit om te ontspannen, genieten en uitgedaagd te worden. Hier in Oeganda is het een matje, een flesje massage-olie , een knisperboekje en een cd die zijn langste tijd heeft gehad. Het 9-jarig meisje moet eerst nog van de trap worden gedragen door de begeleider. Maar het enthousiasme is er niet minder om. Het 6-jarig jongentje wiens benen ontspannen door een massage en het meisje die het uitschatert van de pret  genieten van deze momenten van individuele aandacht (en wij genieten mee!)

Onze tienerjongens genieten van het omgaan met de baby’s. Oke, de vieze luiers…..dat is wel even anders genieten! Maar ook het spelen, de flesjes geven (hoe houd je zo’n baby vast, waarom huilt hij/zij?) je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Ja, opa en oma: “Sem geniet met volle teugen!’’
Thomas is in trek bij de lokale meiden……zelf heeft hij iets minder interesse.
We spreken Piet en Pita incidenteel, vooral de reisleiders hebben zo nu en dan overleg met hen of met Daniel onze vaste begeleider. Elke ochtend verdelen we de taken onderling, strijken (5 mensen), bouwen ( 5 mensen) en de keuken in combinatie met de zorg voor de baby’s ( 5 mensen). Af en toe doen we wat anders (les geven/boodschappen doen op de markt etc.) maar dit gaat niet ten koste van de bouwploeg. Vandaag hebben we de grond teruggegooid binnen de gemetselde fundering. Vele vrachtwagens grond gingen hierin. Pittig werk! Hierop wordt de vloer van beton gestort. Dit betekent dat wij op Safari kunnen.

We vertrekken morgenvroeg om 06.00 uur. Het is 6 uur rijden naar de Nijl. Daar begint onze Safari met een vaartocht. Jullie zullen het de komende dagen dus zonder ons moeten doen. We zullen vrijdagavond laat terugkomen in Noach’s Ark, dus de eerste verhalen zullen jullie pas in de loop van zaterdag weer horen.

 

16 gedachten over “De kinderen

 1. Erg leuk om jullie met deze blog dagelijks te kunnen volgen. Fijn dat jullie al zoveel nuttige dingen hebben kunnen doen en het allemaal goed gaat! Een mooie safari gewenst; lekker om daarmee ook even te kunnen ontspannen van het harde werken!

  Groetjes, Agnes

 2. Hallo harde werkers,

  Mooi dat de fundering klaar is. Dat is een belangrijk onderdeel van de bouw. WoW op safari! Geniet ervan. We horen de verhalen wel als jullie terug zijn.

  Fijne dag en een goede reis!

  Hartelijke groeten en een knuffel voor de Loefjes 🤭🤓

 3. Wat een mooi verhaal hoe het de kinderen vergaat.Hier en daar zeer ingrijpend. Vind het knap hoor, Wederom petje af voor jullie allemaal.
  En nu een paar dagen de hort op, dat vind ik ook leuk voor jullie, kunnen jullie zelf op safari Lijk mij fantastisch! Geniet ervan!..
  Volgens mij ben jij het Jozien op de foto met die kindertjes. Leuk hoor.
  Voor allemaal lieve groeten, sterkte,succes en Gods zegen.
  Een speciale groet voor de Loefjes.
  Nel

 4. Van ganser harte sluit ik mij aan bij de reactie van Nel.
  Ik heb daar alleen nog aan toe te voegen, dat het ook mij diep ontroert dat van zo veel kinderen afstand moet worden gedaan door hen langs de weg te leggen.

 5. Erg leuk om steeds jullie belevenissen te lezen. Mooie foto’s ook. Fijne safari toegewenst naar de Nijl. Geniet ervan na alles wat jullie al aan werk verzet hebben!
  Gods zegen en bescherming toegewenst in alles!

 6. Wat leuk om weer te lezen en te zien hoe jullie op verschillende fronten bezig zijn. Fijn dat de fundering straks klaar is.
  Wat heerlijk dat de jongens zo graag met de baby’s helpen.
  Leuk, op Safari en zo nog meer van het land en de omgeving te zien!
  Veel plezier!
  Hartelijke groet,
  Els

 7. Ook wij genieten dagelijks van de reisverslagen. Heerlijk om jullie zo te volgen.
  Nu even ontspannen en op safari. We zien daar ook graag foto’s van!
  Liefs van Arnold en Marit.

 8. Lieve mensen. Deze dagen zijn voor jullie! Jullie hebben al zoveel gegeven, waarbij ik me realiseer dat je minstens evenveel terugkrijgt, maar nu zijn deze dagen echt voor jezelf. Wij wensen jullie heel veel plezier . Wij denken dat jullie best onder de indruk raken van dit stuk natuur van Gods schepping.
  Groeten van ons.

 9. Lieve allemaal,

  Zo mooi en ontroerend om te lezen hoe het gaat met de kinderen daar! Wat zijn wij en onze kinderen dan verwend, zowel met aardse spullen als met aandacht. Fijn dat jullie (een deel van) jullie vakantie daarvoor willen geven. Ik hoop dat jullie genieten van de safari. Knuffel voor Cora en Sem. xxx

 10. Mooi om zo te lezen over jullie ervaringen in Oeganda! Zo’n blog is mooi, maar nog veel mooier om straks van jullie zelf de verhalen te horen. Zondagmorgen ga ik voor in de Ark en dan zullen we ook danken voor alles, wat jullie mogen doen en meemaken en bidden voor een goede thuiskomst!

Een reactie plaatsen