Op safari

Vijf uur. De wekker gaat vroeg op de eerste dag van de safari. Snel aankleden, ontbijten, opfrissen, tassen pakken en naar de bussen toe gaan. Stipt zes uur kwamen de drie busjes het terrein op gereden. De chauffeurs stelden zich aan ons voor als Robert, Eddie en Ivan. We verspreidden ons over de drie busjes en we gingen op pad. Een deel van de route was verhard, maar het grootste deel was over hobbelige zandwegen. Tussendoor hebben we een paar ananassen en een aantal trossen sweet bananas (dat zijn bananen van zo’n tien cm). Langs de route zaten veel apen en koeien met hele grote horens. Ivan, de chauffeur van één van de busjes, was een vogelaar en wist dus alle vogels te benoemen die voorbij kwamen vliegen. Om elf uur (na vijf uur rijden) kwamen we aan bij het Kabaliga Resort waar we een vroege lunch namen. Na de lunch reden we snel verder richting de Nijl om de boot te halen waarmee we een rondvaart op de Nijl zouden gaan maken. Twee busjes kwamen echter één minuut te laat aan, waardoor deze tien mensen een privétocht kregen op een kleiner bootje. Onderweg kwamen we veel verschillende diersoorten tegen, zoals nijlpaarden die in het water aan het afkoelen waren, krokodillen die met hun bek open evenals de nijlpaarden aan het afkoelen waren in de schaduw, olifanten, giraffen, waterbuffels en apen. Ook kwamen we nog verschillende vogels tegen, zoals de red throated bee-eater, de Amerikaanse visarend en de nijlgans. We vonden de red throated bee-eater een van de mooiste vogels die we tegen kwamen, omdat deze vogels alle kleuren van de regenboog bevat. Zie ook de foto.  Op een geven moment zagen we de Murchison falls. Dit waren twee watervallen waar per seconde wel 300.000 liter naar benden stort. Op ongeveer één kilometer afstand van de watervallen gingen we aan land om naar de watervallen te gaan wandelen. Op een geven moment liepen we in de volle zon, waardoor het wandelen zwaar werd. We liepen naar een plek waar je nat werd van de mist die veroorzaakt werd door de waterval. Na een prachtig uitzicht kwamen we weer terug bij de busjes. De chauffeurs brachten ons naar een lodge waar we lekker gegeten hebben. Na nog even nagepraat te hebben, gingen we een voor een naar bed, om de volgende dag weer om vijf uur op te staan.

Prijsvraag: Wat stond er om twee uur s ‘nachts voor de deur van Aza en Erika hun huisje?

Om 5 uur ging de wekker weer, net als gisteren. Snel weer even aankleden, opfrissen, tassen pakken, ontbijten met lekkere eitjes, pancakes of toast, mangosap. En vervolgens snel in de busjes springen, want de chauffeurs wilden de pont van zeven uur hebben. Er konden acht busjes op de pont, het laatste busje van ons was de 8e, dus konden we nog net met de pont mee naar de overkant. Aan de overkant was de savanne. We reden over de zandweggetjes op zoek naar dieren. Wat we onder andere zagen waren waterbuffels, apen, antilopen, olifanten, giraffen, leeuwen, jakhalzen, wratten zwijnen, stokstaartjes en veel verschillende vogels. Na een korte lunch op dezelfde plek als gisteren zijn we naar het Rhino park om de enige in het wild levende witte neushoorns te spotten. We naderden de neushoorns te voet op wel twee meter afstand. Nadat de gids wat had uitgelegd, gingen de neushoorns opstaan. Volgens de gids hadden we geluk dat de neushoorns opstanden, maar sommigen van ons dachten daar anders over. Na wat leuke foto’s te hebben gemaakt gingen we weer de busjes in. Om de drukte te ontwijken gingen we over stoffige zandwegen slalommend tussen de voetgangers en niet verlichtte brommers. Door het stof leek het af en toe wel mistig. Toen we veilig in het huisje waren aangekomen, ging iedereen al vrij snel naar bed.

19 gedachten over “Op safari

 1. Wat een geweldig verhaal! Jullie zullen hebben genoten , heel bijzonder dat jullie zoveel soorten dieren hebben gezien! En ook de waterval, prachtig. We kijken uit naar meer foto’s.
  De prijsvraag: een aap (daar weet Marlous alles van).
  Liefs voor iedereen en een dikke kus voor Marlous en Bas.

 2. Mooie verhalen weer. En inderdaad een prachtige vogel.
  Het antwoord op de prijsvraag is niet moeilijk. Of is dit een test of we alles goed lezen? 😉
  Ons antwoord is: buffels!

  Groeten, Vincent en Jeanine

  Ps. Knuffel voor mijn stoere vader en moeder

 3. Hallo allemaal. Fijn dat jullie zo’n prachtige trip hebben gemaakt. Een indruk voor je hele leven.Vinden jullie niet, dat 3 weken veel te kort is voor zoveel indrukken? Niet dat wij het te kort vinden hoor, want wij zien onze kinderen/kleinkinderen liever vandaag weer behouden thuis dan volgende week. Maar het is zomaar onze gedachte. Jullie verslag en foto’s waren weer zeer de moeite waard! Heel veel plezier en nog een paar mooie dagen met elkaar gewenst.
  Groeten, ook van Hans,
  Tecla.

 4. Wat een mooie reis!
  Bijzonder om zo de verschillende kanten van Afrika te zien. Zoveel dieren en natuur en zo dichtbij!
  We kijken uit naar de verhalen en foto’s.
  Groeten Arnold (en Marit)

 5. Wat zal het mooi zijn geweest om al die schepsels in hun eigen omgeving te mogen zien.
  Ik kan me trouwens voorstellen dat jullie er ook wat kleur hebben bijgekregen tijdens de rit. Blauw!
  Misschien wel de “blauwbil busjes mensen” zijn geworden.
  Zoals altijd worden de belevenissen weer zo mooi beschreven dat je je er een goede voorstelling van kunt maken.
  Het is zondagmorgen vroeg als ik dit verslag lees. Een leuker begin van de zondag kan ik mij niet voorstellen. Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag mogen beleven.

 6. Wat een indrukwekkende tocht. Wat een mooie foto’s!
  Prachtig om te lezen en erg nieuwsgierig naar jullie eigen verhalen Bas en Marlous.
  Fijne zondag en een hele dikke knuffel voor Bas en Marlous😘
  Henk en Karin

 7. Prachtig, wat een verslag en wat hebben jullie veel dieren gezien en zoooo….dichtbij! Ik zou het ook eng gevonden hebben bij die neushoorns en eigenlijk ook wel bij de olifanten en leeuwen ….wat een ervaring! Maar…..Gode zij dank…..jullie zijn weer veilig teruggekeerd in het huisje. Ik wens jullie een fijne zondagsschool en een heerlijke rustdag met elkaar!

 8. Wat een indrukwekkende reis. Toch een heel andere safari als in de Beekse Bergen. Zijn er daar ook files omdat jullie binnendoor gingen ? Antwoord op de vraag is: 2 buffels. Een goede zondag gewenst vanuit Krimpen en bedankt voor de mooie verhalen. Veel knuffels en kusjes en 2 extra voor Sem en Cora. (o)pa en (o)ma Schouten.

 9. Wat een mooi verhaal weer. Zoveel verschillende dieren en vogels gezien. Echt heel indrukwekkend.
  Ben ook wel blij dat de safari goed is verlopen. En voor mijn gevoel volgende week al weer naar huis. Eigenlijk wel tekort ,
  Maar ja is niet anders. Ik geniet iedere keer weer van een nieuw bericht.Bedankt!
  Voor iederéén lieve groeten van
  Nel

 10. Iedere dag kijken wij weer uit naar de nieuwe verhalen die op de weblog verschijnen. 👍 voor Derk-Jan.
  Wij vinden het fantastisch dat we op deze manier deelgenoot kunnen zijn van alles wat jullie doen en beleven. Vooral de safari lijkt ons voor jullie een vermoeiende maar onvergetelijke belevenis te zijn geweest. Wij wensen jullie voor de komende dagen sterkte toe in alles wat er op jullie weg komt.

 11. Super en indrukwekkend!! Wat een ervaring. Mooi om op deze manier met jullie mee te liften. Dat wordt vast een gemeenteavond met foto’s en nog meer verhalen 🤓. Geniet van de rustdag en we horen vast nog hoe de kids jullie zondagsschool hebben ervaren.
  Groetjes voor iedereen en een knuffel voor de Loefjes.

  Ciska

 12. Wauw, wat een gave safari hebben jullie gemaakt. Dat zal het vroege opstaan wel waard zijn geweest, wat een avontuur! Fijne tijd nog daar met z’n allen en de speciale groetjes aan Cora & Sem.

 13. Wat een mooi verslag weer van jullie reis en belevenissen. Wat kunnen we nog toevoegen aan alles wat hier boven al is geschreven.
  Hartelijke groet aan allen en tot morgen,

  Johan en Nel

 14. Wat een ervaring zo,n echte safari. Er zijn geen woorden genoeg voor. Toch maar goed Cora dat je je fototoestel hebt mee genomen. We zijn benieuwd naar jullie verhalen. Kijken uit naar het volgende blog hoe jullie de zondag ingevuld hebben.
  Wij zijn naar een kerkdienst in de Ark geweest, hadden een gevoel dat we dichter bij jullie waren en waren erbij toen er voorbede gedaan werd voor de groep. Fijne tijd daar en dikke kus en knuffels voor Cora en Sem van (o)ma en (o)pa

 15. Tja, alles wat ik wil zeggen is hiervoor ook al gezegd. Fijn dat er vanmorgen in de dienst voorbede voor jullie is gedaan, zoals oma en opa de Waardt ook al meldden.
  Wat ik er aan toe wil voegen is dat ik flink jaloers op jullie ben.
  Heel veel sterkte met wat jullie de komende dagen nog te doen hebben.

 16. Hallo allemaal,

  Wat een leuke verhalen!
  Zo’n safari lijkt mij ook wel wat en dan het liefst met de vogelaar mee.
  ‘t Moest alleen wat dichterbij zijn.
  Als je zo’n mooie roodkeelbijeneter ziet, gaat je hart toch sneller kloppen niet?
  Nou, het einde van jullie reis komt langzaam in zicht, geniet er allemaal nog van.

  Groetjes, Gerda

Een reactie plaatsen