Terug van safari

Na 2 lange en enerverende dagen zijn weer terug van safari. Voor iedereen een fantastische belevenis die we niet snel zullen vergeten. De 1e dag zijn we na een boottocht over de Nijl langs nijlpaarden, krkodillen en op land kuddes buffels en olifanten naar de Murchison Falls gevaren.
Wat een onvoorstelbaar natuurgeweld!
Na een overnachting in een safari lodge met buffels die ’s nachts door je raam kijken de 2e dag met de auto door het reservaat gereden. Vele dieren gezien zoals olifanten, leeuwen, giraffen, buffels etc.
’s middags naar de Ziwa Rhino Sanctuary waar ze in een beschermd park een fokprogramma hebben om de witte neushoorn weer terug te krijgen. In de vrije natuur hebben we erg dicht bij de grazende neushoorns gestaan, alweer bijzonder indrukwekkend! Net als de heenreis terug een zeer enerverende rit door Oeganda met de nodige Afrikaanse massage.
In de blog die morgen wordt geschreven meer over onze avonturen.

Het geweld van de Murchison Falls

zonsopkomst boven de savanne

een witte neushoorn in het wild

19 gedachten over “Terug van safari

 1. Jullie zullen wel een hoop te vertellen hebben, we hebben al een dag gereserveerd om jullie verhalen aan te horen. wat een ervaringen. Echt onvoorstelbaar dat jullie over een week hopelijk weer thuis zijn. Nu nog een aantal dagen aan de bak. Succes hoor. Veel liefs en een dikke knuffel. (o)ma en (o)pa

 2. Wat prachtig! En heerlijk dat er naast ‘werk’ ook hiervoor tijd is. Als je in zo’n land bent hoort dat er toch ook wel een beetje bij.
  Nu al benieuwd naar een fotopresentatie op groot scherm😊.

  Groetjes,
  Annemieke

 3. Heel leuk om steeds een berichtje te lezen! Wat een bijzondere reis! Nog een fijne tijd samen! Groetjes vanuit Rotterdam en een dikke kus en knuffel voor Giny

 4. Wij lezen elke avond na het eten het verslag van de dag aan de kinderen voor. Heel leuk om mee te kunnen leven met jullie avonturen.

  Lieve oma Giny vond je het leuk op safari? Ik mis je wel. Tot zaterdag. Van Daan.

  Kusjes van Hannah.

 5. Mooi verhaal en fraaie foto’s! Een geweldige belevenis, zo te lezen! En nu weer aan de slag 😃! Sterkte bij al jullie mooie werk daar en een
  goed weekend gewenst.

 6. Wat een ervaringen hebben jullie weer opgedaan. Prachtige reis met veel werk ,maar ook om e v e n de natuur te kunnen bekijken.
  Te gek al die dieren in het wild,slapen met dieren die naar je kunnen kijken. Kijk uit naar de foto’s van morgen.
  Goed weekend, lieve groet voor allen.
  Nel

 7. Wat een geweldig mooie reis maken jullie. Leuk jullie verhalen te lezen en jullie zo te volgen en een inkijkje in jullie verblijf daar te krijgen. Voor jullie een hele mooie, onuitwisbare ervaring en voor de mensen daar ontzettend fijn zulke hulp. Ze geven jullie ook veel liefde zo te zien aan de kinderen. Ik ben benieuwd naar jullie zondagsschool morgen. Oma Giny heeft veel ervaring, dus dat komt vast goed. Een kliederkerk in Oeganda! Dikke kus voor de lijst voor haar!

 8. Het was vreemd wakker worden gisteren: helemaal geen blog van jullie. (Dat wisten we natuurlijk, maar we zijn er al aan gewend ‘s morgens op bed jullie verhalen te lezen. Wat maken jullie samen een bijzondere reis! En wat een schitterende foto’s. Echt prachtig. Na de hele warme dag gisteren, het was 37+ graden in Asperen, is er vanmorgen een verfrissende bui gevallen. Hoe kan een mens daarnaar verlangen!
  Ontvang van ons weer een hartelijke groet en een verkoelende knuffel voor iedereen, Frans en Tineke in het bijzonder!

 9. Wat een belevenis om oog in oog te staan met die wilde dieren in het echt. Nu even bijkomen van de ervaringen van de afgelopen dagen. Nog een fijne tijd daar. Groeten uit het iets afgekoelde Krimpen. Veel dikke knuffels en kusjes voor Sem en Cora in het bijzonder. (o)pa en (o)ma Schouten

 10. Wow wat een ervaringen! En dat in 2 dagen? Vast heel wat anders dan een mooie natuurfilm bekijken op TV.
  Ik bewonder jullie allemaal. Het lijkt mij zoveel energie te kosten, andere omgeving, andere cultuur, opnemen van zo ontzettend veel andere indrukken. Ik heb diep respect. Trouwens alle lof komt daarnaast ook van Ada hoor.
  Elke dag ben ik weer benieuwd naar jullie bevenissen. Maar ja, dat lezen is makkelijk zat!

 11. Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Rob! Ik vind het zo bijzonder wat jullie de afgelopen dagen hebben gezien en meegemaakt, dat vergeet je nooit meer. En wat fijn dat alles goed gegaan is! Ben benieuwd naar nog meer foto’s en verhalen. Ben ook benieuwd hoe de kinderen zullen reageren op de zondagsschool. Wens jullie een goed weekend en sterkte de komende week met alles wat jullie nog willen doen.

 12. Wat een indrukwekkende ervaring zal de safaritocht zijn geweest! Ik zou me kunnen indenken dat jullie het gevoel hebben dat jullie al héél lang van huis zijn; zo’n andere wereld en zoveel indrukken. Alle goeds voor de komende dagen. En Tineke, zullen we t.z.t. maar een extra groot rondje lopen om bij te praten…?😘

 13. Geweldig dat de safari zo mooi is geweest. De foto’s zien er al fantastisch uit de verhalen volgen nog. Iedereen een knuffel vanuit een snikheet Landgraaf.
  Hans, Ineke en de rest v d verhuisploeg😘

 14. Wat een indrukwekkende safari! Zoveel indrukken qua dieren en natuur! Levendig verslag weer met fraaie foto’s! Mooi om te lezen en om mee te leven. Nog een fijne tijd toegewenst in het mooie Oeganda!

Een reactie plaatsen